*המדריך נכתב בלשון נקבה/את, אך מיועד לכולןם- ובין השאר קרוסיות, נשים טרנסיות, א-בינאריםות, מלכות דראג וכל מי שיתעניינו בו- ללא קשר למגדר.
*במדריך השתדלנו לדבר במושגים ביולוגיים-רפואיים ניטרליים מגדרית ככל האפשר. עם זאת, לצערנו לא הצלחנו לעשות זאת בצורה מלאה עקב מגבלות השפה. חלק מהמושגים בהם השתמשנו במדריך עלולים להרגיש ממוגדרים או לעורר תחושת אי נוחות/דיספוריה עבור חלקינו. בנוסף, למדריך מצורפים איורים כדי להקל על הבנת התהליך שעשויים לעורר אי נוחות.
*טאקינג איננו מומלץ מבחינה רפואית ועלול לפגוע בגוף, ובין השאר בפוריות/ בתוצאות הניתוח התחתון, כפי שפורט במדריך. נא הפעילו שיקול דעת, וזהירות רבה בעת השימוש במדריך.
קודם כל, מה זה טאקינג? למה הוא משמש?
טאקינג (tucking) או 'קיפול', היא שיטה להסתיר את הפין, ולמנוע את הבליטה שלו מתחת לבגדים. בטאקינג עושות שימוש נשים טרנסיות, אבל לא רק- גם מלכות דראג, רקדנים, פרפורמריות, א.נשים א-בינאריות.ים, ועוד. טאקינג משמש לעיתים על מנת לספק תחושת הקלה בדיספוריה, לצרכי ביטחון אישי, הופעה או סיבות אחרות אינדיבידואליות. אין אף חובה לבצע טאקינג, ורבות בוחרות שלא לבצע אותו. בנוסף, קיימות שיטות שונות לבצע טאקינג - בטוחות יותר ופחות, פשוטות וזמינות יותר ופחות, והמתאימות למטרות שונות. אין אחת שעדיפה באופן גורף, מדובר בבחירה אישית בהתאם לשיקולים שונים.
חשוב!
אין להזיז את איברי המין בכוח, אם אינך מצליחה לסדר את הטאקינג בקלות, או במצב בו האיבר מתקשה ואת חשה באי נוחות משמעותית-בעת הקיפול או אחריו, כשאת נמצאת עם הטאקינג- אסור לבצע את הטאקינג! יש להסיר אותו, לתת לאזור לנוח מעט, ולנסות כשהתחושה משתפרת. אם הקיפול כואב, זה עלול להיות סימן שחלק משק האשכים נתפס ע''י התחתונים- יש לתקן זאת כמה שיותר מהר אם זה קורה. כדאי לשים לב שנמצאות בקרבת שירותים כדי לתקן אם זה קורה, או שהקיפול נחלש.
תני לעצמך הפסקה בין הפעמים בהן את עושה טאקינג, על מנת לאפשר לעור ולכל האזור מנוחה והתאווררות. כדאי גם שמידי פעם תבדקי מה מצב העור שלך- טאקינג שנעשה בצורה נכונה לא אמור להסב לך כאב, אלא לכל היותר חוסר נוחות קלה. אם כואב לך- כנראה שכדאי לקחת הפסקה ולנסות שיטה אחרת. נסי דרכים שונות של טאקינג, כדי לדעת איזו מהן הכי טובה עבורך.
מומלץ לתרגל את עשיית הטאקינג בבית, במרחב נוח, כך שאם תתעורר בעיה כלשהי תוכלי להסיר אותו. זה יכול גם לעזור לך להיות לחוצה פחות בפעמים הראשונות שאת יוצאת עם טאקינג מהבית. כמו כן, בהתחלה עדיף לעשות זאת למשך זמן קצר בכל פעם, על מנת להתרגל.
זכרי שהתאפקות לאורך זמן אינה בריאה ועלולה להסב לבריאותך נזק, ולכן חשוב לשתות וללכת לשירותים, גם אם זה לא פשוט עם הטאקינג.
חשוב לדעת - טאקינג קבוע, וספציפית בשיטות בהן האשכים נמצאים בחלל הבטן ולא בשק האשכים, עלול לפגוע בפוריות שלך, לעיתים בצורה בלתי הפיכה. זה קורה כיוון שבחלל הבטן אין את הטמפרטורה האידיאלית עבור האשכים. אם את מתכוונת לבצע טאקינג הכולל את האשכים לאורך זמן, כדאי לשקול הליך שימור פוריות טרם ביצוע הקיפול. בנוסף, טאקינג עלול לפגוע בניתוח התחתון, וספציפית בשיטות בהן עושים שימוש ברקמת הפין, ולכן כדאי להימנע ממנו בסמוך לניתוח/בכלל אם את מתכננת לעבור אותו.
אז איך עושות טאקינג?
השיטה הפשוטה -
החזיקי את האשכים בעדינות מקדימה ודחפי אותם אחורה, בין הרגליים. משכי בזהירות את שק האשכים עם האשכים בין הרגליים, לכיוון הישבן. אם אפשר, דחפי אותם בין שני חלקי הישבן או מתחתם על מנת להסתירם. לאחר מכן, משכי ודחפי את הפין בצורה דומה אל בין הרגליים. תוכלי 'לבטח' את האזור בעזרת תחתון צמוד (או במידה אחת פחות) או סרט הדבקה רפואי. ניתן גם להיעזר בגאף- שעליו נסביר בהמשך.

הסתרת האשכים בחלל הבטן (עשויה להיות קלה למי שבטיפול הורמונלי זמן מה) -
רוב הזמן האשכים נמצאים בשק האשכים. מעל כל אשך קיים שקע ברצפת האגן, שנקראInguinal Canal (תעלה מפשעתית).
דחפי את האשכים כלפי מעלה, לתוך ה Inguinal Canal, על מנת לטשטש אותם לחלוטין.
ניתן לעשות זאת בעמידה, אך אם זה לא נוח (ובפרט בהתחלה) נסי לעשות זאת גם בשכיבה על הגב. זאת כאשר את שוכבת על גבך, ובעזרת 2 או 3 אאצבע לכל אשך, דחפי בעדינות את האשכים כלפי מעלה ולתוך שני השקעים. עשי זאת באיטיות ובעדינות, אל תדחפי חזק מדי. הפסיקי אם את חווה כאב.
אמבטיה או מקלחת קרה עשויה להקל על התהליך. פעמים רבות האשכים עולים באופן טבעי לעבר תעלות הInguinal Canal כאשר הם נחשפים לטמפרטורות קור.
לאחר מכן, כדי לשמור על האשכים בחלל האגן צריך למשוך עם היד השניה את שק האשכים אחורה, ועם היד הראשונה לקפל את הפין מעבר לשק האשכים.

טיפים לשימוש בנייר דבק רפואי -
ככלל- רצוי להימנע משימוש בנייר דבק בטאקינג - הוא אינו מומלץ מבחינה רפואית, וגם מסרבל יותר בעת שימוש בשירותים. כדאי לנסות קודם כל לבצע טאקינג ללא נייר דבק ולהשתמש בו רק אם שאר השיטות לא עבדו.
לא כל דבק מיועד למגע עם הגוף! השתמשי בדבק היפואלרגני, המיוצר על מנת שניתן יהיה להשתמש בו על העור- ניתן להשיג כזה בבתי מרקחת. יכול להיות שתצטרכי לנסות מספר סוגי דבק, עד שתמצאי את מה שהכי נוח לך.
לפני השימוש בדבק, רצוי לעטוף את הפין בתחבושת או חתיכת בד, על מנת למנוע מגע ישיר של הדבק בו.
מומלץ להסיר שיער מהאזור בו נוגע הדבק, כדי שכשתסירי את הדבק יכאב פחות.
הסירי את הדבק לאט ובעדינות, ניתן להרטיב אותו במים חמים לפני שמסירות על מנת להקל על ההסרה שלו.
איך להשתמש בדבק? כדאי להדביק אותו מתחילת המפשעה, מעבר לאיבר המין ועד לגב התחתון. כדאי להשתמש בדבק רחב, ולהצטייד בו כשיוצאת מהבית למקרה ותצטרכי להחליף.
טאקינג ללא דבק:
אין חובה להשתמש בדבק-למעשה, אפשר גם בלעדיו, וזה גם נוח יותר כשצריכות ללכת לשירותים.
קיימות אופציות אחרות, כמו למשל- גאף gaff (בתמונה). גאף הוא מעין תחתון צמוד המשמש להסתרת הפין. יש סוגים רבים ושונים של גאף. ניתן לרכוש גאף בחנויות שונות באינטרנט, המייצרות אותו במיוחד למטרה זאת, או להכין אותו באופן ביתי בדרכים שונות. לובשות את הגאף כמו שלובשות תחתונים- אך בשונה מתחתונים הוא עשוי לרוב מחומר אלסטי חזק כדי להחזיק את הטאקינג במקום.

בעוד שגאפים הם אפשרות יעילה עבור רבות, אחרות מוצאות אותם לא נוחים עבור לבוש יומיומי.
בנוסף, קיימים תחתונים המיועדים להסתרת הפין עבור רקדניםות הלובשים בגדים צמודים, ניתן להשיג כאלו, בגזרת 'סליפ' בחנויות לאביזרים ותלבושות לריקוד.
ניתן גם להשתמש במוצרים שאינם יעודיים למטרה זאת- כמו תחתונים צמודים וקטנים יותר ממידתך במידה אחת או שתיים- לרוב תחתונים מבד אלסטי, או תחתוני ביקיני/ספנדקס יתאימו למטרה זו יותר מתחתוני כותנה. ניתן להשתמש במחטב שהוא מעין מכנס צמוד שלובשות ללא תחתונים והמטרה שלו היא 'לעצב' את הגזרה ולתת 'אסוף' יותר מתחת לבגדים.
בנוסף, אפשר לשים שני תחתונים אחד על השני, או גרביון צמוד על התחתון. נסי סוגים שונים של הלבשה תחתונה עד שתמצאי את האידיאלי עבורך- בין השאר גם כשאת צריכה ללכת לשירותים. שימי לב- בכל מקרה, הטאקינג לא אמור לכאוב או לעצור את הדם.