טופס 17 הינו טופס התחייבות לתשלום של קופת החולים או הצבא עבור ביקור רופא, בדיקה רפואית או הליך ניתוחי שניתנים מחוץ לקופת החולים עצמה (כגון בדיקת MRI או ביקור אצל רופא.ה במרפאת חוץ של בית חולים).
תהליך הוצאת טופס 17
עבור האוכלוסייה הכללית
תהליך הוצאת טופס 17 כולל בדרך כלל את השלבים הבאים:
קבלת זימון לתור.
שליחת הזימון למזכירות סניף קופת החולים בבקשה לקבל טופס 17 (באמצעות שליחת פנייה למשרד באפליקציה או באמצעות כתובת המייל של המרפאה).
אחרי כמה ימים (בכל קופת חולים זה אחרת) סטטוס הבקשה יאושר ותקבל.י טופס 17 במייל/באפליקציה. טיפול בבקשות לטופס 17 יכול לקחת גם כשבועיים, לכן מומלץ לא לשלוח בקשה קרוב מידי לתור עצמו.
במקרה שהבקשה לא אושרה על ידי הקופה, ניתן לבקש שוב ולהוסיף מסמכים קשורים והפניה מרופא המשפחה. בבתי חולים שונים ניתן לפנות לשירות הסיוע בקבלת טפסי 17 (פירוט בהמשך העמוד).במקביל או במקרה ומערכי הסיוע בבתי החולים אינם נותנים פתרון, ניתן לפנות אל מערך עו"ס טרנס של מעברים ומענה הסיוע של המרכז הטרנסי, כמו גם המרכז הגאה בתל אביב, או המרפאות הגאות בקופות החולים השונות לעזרה.
עבור המשרתיםות בצבא סדיר או קבע
חיל הרפואה משמש בתור קופת החולים של המשרתים בצבא, לכן במקום טופס 17 תתקבל אסמתכא תקציבית. חייליםות שיפנו לוועדה להתאמה מגדרית יעברו תהליך דומה לאזרחים, מלבד הדרישה להציג לרופא היחידה את כל הזימונים לוועדה מודפסים. תהליך הוצאת אסמכתא תקציבית בצה"ל יכול להיות ארוך, לכן מומלץ להתחיל אותו כחודשיים לפני מועד התורים.
מה לעשות כשאין ברשותנו התחייבות כספית
במקרה ושוכחים לקבל טופס 17 לפני הגעה לתור שלך, בחלק מבתי החולים יש מוקדי קופות החולים או רפרנט.ית שניתן לפנות אליהם לסיוע נקודתי, אך יש לקחת בחשבון שיתכן והבקשה לא תאושר סמוך לתור.אופציה נוספת היא האפשרות לשלם מחיר מלא או אפשרות לתשלום פיקדון שנותן זמן להגיש את ההתחייבות מקופת החולים (פיקדון לא אפשרי למשרתיםות בצבא). במוקדי קופות החולים שבבתי החולים ניתן גם להדפיס התחייבויות שכבר אושרו.
הוצאת טופס 17 כחלק מהליכי הוועדה להתאמה מגדרית
לאחר הפנייה אל הוועדה להתאמה מגדרית ולאחר שיתואם לך תור ראשון, תקבל.י מסמך אישור על תחילת התהליך בוועדה הכולל הסבר המיועד לקופות החולים ובו כתוב כי יש להפיק התחייבות עבור כל אחת מבדיקות אצל רופאי הוועדה בנפרד. לרוב, קופות החולים מספקות התחייבות לסבסוד בדיקה או טיפול רפואי רק אחרי שקיבלו סיכום ביקור או הפנייה מרופא, לכן מסמך זה משמש הפנייה עבור כל הפגישות הנדרשות במסגרת תהליך הוועדה להתאמה מגדרית, מכיוון שכל רופא דורש טופס 17 נפרד. לעיתים קופות החולים ידרשו הפניה מרופא.ת משפחה על מנת לאשר את הבקשה.
טפסי 17 הדרושים הם עבור:
אנדוקרינולוגית הוועדה.
מנתחי הוועדה (פלסטיקה, גניקולוגיה, אורולוגיה).
פסיכיאטר הוועדה.
פסיכולוגית או עובדת סוציאלית של הוועדה.
יש להביא טופס 17 לכל פגישה/תור עם רופאי הוועדה. אין חובה לשלוח אותם מראש אבל מומלץ. טפסי 17 עבור פגישות עם עובדת סוציאלית/פסיכיאטר/פסיכולוגית של הוועדה כוללות כמה מפגשים וישנם שלושה סוגי התחייבות הנקראים מנוי:
בתור התחלה יש צורך בטופס 17 הנקרא מנוי אבחוני, קוד L0771, הכולל שתי פגישות.
לאחר סיום 2 המפגשים הראשונים, יש צורך להוציא טופס 17 נוסף, שנקרא מנוי טיפולי קצר, קוד L0773, הכולל 6 פגישות.
במקרים הנדירים בהם יש צורך בפגישות נוספות לפי רצון וצורך המטופל.ת, יש להוציא טופס 17 שנקרא מנוי טיפולי ארוך, קוד L0775, הכולל עד 30 פגישות.
לקריאה נוספת בנוגע לטופסי 17
קבלת טופס התחייבות (טופס 17) מקופת החולים - אתר כל זכות
טופס 17 - כל מה שצריך לדעת - אתר כמוני חברים לבריאות
סיוע בקבלת טופס 17 שלא אושר
סיוע בקבלת טופס 17 - תל השומר / שיבא
מסייעים בהשגת טפסי התחייבות (טופס 17) מקופות החולים לבדיקות, לטיפולים ולפרוצדורות רפואיות שונות. הסיוע ניתן ללא תשלום למטופלים, לאחר שפנו בבקשה לקבל טופס 17, ונענו בשלילה.
ניתן ליצור קשר:
טלפון - 035307000
מייל - zchuyot@sheba.gov.il
עמדת סיוע בטופס 17 - וולפסון
עמדת סיוע משפטית שיכולה לעזור לפונים לקבל טופס 17 מהקופה כשיש סירוב.
העמדה נמצאת בכניסה למרפאות חוץ והיא פועלת בימי שלישי וחמישי בין השעות 9:00-13:00.
סיוע בקבלת טופס 17 - איכילוב
אם ביקשת לקבל שירות רפואי במרכז הרפואי ת"א וקופת החולים סירבה לאשר לך אותו, פנה אלינו וננסה לסייע לך!
ניתן ליצור קשר:
טלפון - 036974730
מייל - tofes-17@tlvmc.gov.il
תאריך עדכון אחרון: ינואר 2024
המידע הופק ועודכן במסגרת פרויקט טרנס ויקי המשותף לעמותות מעברים לקשת הטרנסית ופרויקט גילה להעצמה טרנסית, וכחלק מהתוכנית הלאומית לקידום הקהילה הטרנסית - מיזם משותף של המשרד לשיוויון חברתי ועמותת מעברים לקשת הטרנסית.